Behandlinger / Lymfedrænage

Lymfedrænage

Lymfesystemets betydning
Den menneskelige krop med lymfesystemet er at sammenligne med et akvarium med lunkent havvand. Hvis vandpumpen og filter-funktionen ikke er afstemt med fiskenes og planternes behov, forplumrer vandet og hele livsgrundlaget forsvinder, og fiskene dør. Kroppen er at betragte som et akvarium, hvor cellerne er afhængige af en stadig tilførsel af iltholdigt blod og frisk vævsvæske.

Behandling med Lymfedrænage
Lymfedrænage er en pulserende ”fjerlet” massage. For at opnå en lymfedrivende virkning udføres massagen med kreds- og spiralformede håndbevægelser.

En lymfedrænagebehandling er tillige meget afstressende. Den rytmiske, pulserende behandling indvirker på det parasympatiske nervesystem, som er vores afslapnings- nervesystem. Når dette nervesystem er i ”gode hænder”, sender det impulser til hjernen, som nedsætter produktionen af stresshormoner.

Ca. 70 % af vores kropsvægt består af væske, der når den påvirkes af rytmiske, pulserende bevægelser, spreder sig som ringe i vandet. Derfor er lymfedrænagens rytmiske massage så effektiv. Der undgås hårdt tryk på de fine lymfekar, da der ellers lukkes for blod gennemstrømningen.
 
Her er Lymfedrænage godt
Ødemer/Væskeophobninger
Dårlig blodcirkulation
Hudproblemer, herunder akne
Vævsforfald/alderdomsforandringer i huden
Fjerne ophobede affaldsstoffer – D-tox
Operationsar
Kosmetiske operationer, før og efter
Bihule- og pandehule lidelser
Hovedpine
Gigtlidelser
Inflammations tilstande generelt
Væskeophobning ved menstruation
Overgangsbesvær
Efter større vægttab
Følgevirkning af diabetes
Skinnebenssår/sårheling
Immunforsvaret – styrkelse
Tilbagevendende infektioner
Uro/smerter i benene
 
Hvad man selv kan gøre
Dyrke motion/styrke kredsløbet/blive forpustet
Spise sundt
Undgå stres
Trække vejret med mellemgulvsmusklen så det er maven der bevæger sig
Frisk luft
Undgå vanddrivende medicin, hvis det er muligt
Have den rette kropstemperatur. Kulde nedsætter lymfens bevægelse
Børstemassage
Undgå stramt tøj
Undgå stimulanser, de gør lymfesystemet dovent
 
Lymfesystemet
Lymfesystemet består af et kæmpe net af forgrenede kar, der gennemstrømmer kroppens væv og organer.

Al kroppens lymfe filtreres undervejs i lymfekirtlerne. Dem har vi mellem 500 og 1000 af. De er afgørende for styrken af vores immunforsvar. Lymfocytter (hvide blodlegemer) der bruges i ”kampen” mod virus og bakterier, modnes i lymfekirtlerne. Lymfekirtlerne vokser i størrelse under en sådan ”kamp”. En stor opgave for lymfekirtlerne er bl.a., at kunne kende det ”gode” fra det ”onde”, så der ikke skabes allergi eller autoimmune sygdomme. Et godt helbred hører uløseligt sammen med lymfens evne til at bevæge sig frit.

Det tydeligste tegn på nedsat funktion af lymfesystemet er hævelse. Hævelsen ses ikke nødvendigvis med det samme, men udvikles over tid. Der skal samle sig 6 til 7 liter overskydende væske i kroppen, inden man kan påvise ødemer ved et tryk på det hævede område.

Behandlingens forløb
En lymfedrænage behandling varer oftest 1½-2 timer. Behandlingen starter altid ved halsen, uanset hvor på kroppen problemet findes. Lymfedrænage behandling består som udgangspunkt af et samlet forløb for, at ”lære” lymfesystemet at arbejde selv, og for at opnå en reel udrensende virkning og en stimulerende effekt på immunforsvaret. Udgangspunktet er, at der gives 6 til 12 behandlinger. Der er selvfølgelig variationer inden for denne ramme.
Destinee Lotte Petersen | Alperosevej 13, 4600 Køge  | Tlf.: 41418381